fbpx
 
Yεια σας,
Έχετε σπουδάσει γαλλικά και θέλετε να εργαστείτε ως μάνατζερ  χάρη στη γαλλική γλώσσα;
Έχετε σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και διοίκηση επιχειρήσεων και ψάχνετε για μια εξειδίκευση;
Ασχολείστε με επιστήμη και θέλετε ένα πρόσθετο πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων;
Μπορείτε να αποκτήσετε μεταπτυχιακό τίτλο (master) από ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια μέσα σε ένα χρόνο και κοντά σας: Παρίσι 1 Σορβόννη, Παρίσι 2 Assas, Νάντη, Κορσική, Λιέγη.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα:
Άμεση πρόσβαση στο Master 2 σε αυτά τα πανεπιστήμια χάρη στην Γαλλοφωνία.
Καθηγητές από αυτά τα πανεπιστήμια ταξιδεύουν για να διδάσκουν.
Κάθε χρόνο σχεδόν το 95% των φοιτητών πετυχαίνουν.
Εγγυημένες θέσεις εργασίας χάρη στη γαλλική γλώσσα και στο δίκτυο 2.000 πτυχιούχων για 25 χρόνια.
Κάντε ένα βήμα και βιώστε ένα εξαιρετικό έτος φοίτησης! 
 

Το Ειδικευμένο Ινστιτούτο Γαλλοφωνίας στη Διοίκηση και τη Διαχείριση, Établissement spécialiséé de la Francophonie pour l’Administration et le Management (ESFAM) είναι ένα ινστιτούτο του Πανεπιστημιακού Οργανισμού Γαλλοφωνίας (AUF), με έδρα τη Σόφια (Βουλγαρία) που ιδρύθηκε το 1994 Από τότε μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2.000 φοιτητές έχουν αποφοιτήσει από το ESFAM και κατέχουν υπεύθυνες θέσεις παγκοσμίως.

Η κύρια αποστολή του ESFAM είναι να εκπαιδεύει, στα γαλλικά, υψηλά ειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της διοίκησης και της διαχείρισης των επιχειρήσεων, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη των χωρών στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Το Ειδικευμένο Ινστιτούτο Γαλλοφωνίας στη Διοίκηση και τη Διαχείριση (ESFAM)  προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα, διάρκειας 1 έτους, σε μεγάλα γαλλικά και βελγικά πανεπιστήμια.

Το Ινστιτούτο προσφέρει επίσης πιστοποιημένα εξειδικευμένα μαθήματα (κύκλους μαθημάτων επανεκπαίδευσης) για υπαλλήλους σε διάφορες ενότητες.

Η διατήρηση του δικτύου αποφοίτων και συνεργαζόμενων εταιρειών δίνει στους αποφοίτους την ευκαιρία για μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί για τους φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ότι:

 • Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται από τον Πανεπιστημιακό Οργανισμό Γαλλοφωνίας AUF,

 • Διασφαλίζονται υποτροφίες από τη βουλγαρική κυβέρνηση και από άλλες διεθνείς οργανώσεις,  
 • Παρέχεται δυνατότητα διεξαγωγής κύκλων μαθημάτων εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας, επιτόπου, με σκοπό τη αναβάθμιση του επιπέδου πριν την αρχή του ακαδημαϊκού έτους.  

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για την υποβολή υποψηφιότητας;  Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρωμένη τριτοβάθμια εκπαίδευση 4 ετών και να γνωρίζουν γαλλικά.  

Ποια είναι η διάρκεια των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο ESFAM;  Η εκπαίδευση διαρκεί ένα έτος, οι διαλέξεις διεξάγονται επιτόπου, από τον Σεπτέμβριο έως την επόμενη άνοιξη και ακολουθεί η περίοδος πρακτικής εξάσκησης ή σύνταξης διατριβής.  

Ποιο είναι το καθεστώς των φοιτητών του ESFAM; Οι φοιτητές του ESFAM έχουν το καθεστώς των Βουλγάρων φοιτητών και ως εκ τούτου μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις εκπτώσεις που τους αναλογούν (κινηματόγραφο, συγκοινωνίες κ.α,). Ταυτόχρονα έχουν το καθεστώς εγγεγραμμένων φοιτητών στο αντίστοιχο γαλλικό ή βελγικό πανεπιστήμιο, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του οποίου παρακολουθούν.  

Τί είδος πτυχίο λαμβάνεται στο ESFAM;  Τα πτυχία είναι βαθμού master από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.  

Ποιος πιστοποιεί τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά προγράμματα; Τα πτυχία και τα προγράμματα είναι διαπιστευμένα από τους φορείς των πανεπιστημίων εταίρων. 

Ποιοι διδάσκουν στο ESFAM; Μερικοί από τους καθηγητής προέρχονται από τα ξένα πανεπιστήμια και άλλοι από τον Πανεπιστημιακό Οργανισμό Γαλλοφωνίας (AUF).

Λίστα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων 

 • Μάνατζμεντ και διοίκηση επιχειρήσεων,  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νάντης (Γαλλία):

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές από άλλους τομείς σπουδών (μηχανικές επιστήμες, κοινωνικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες κ.λπ.), οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν μια δεύτερη επαγγελματική ικανότητα. 

 • Δημόσια Διοίκηση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο):

Αναπτύσσει στάσεις και δεξιότητες λήψης αποφάσεων στην τοπική, περιφερειακή, εθνική και διεθνή κρατική εξουσία, ιδίως μαθαίνοντας τα ειδικά χαρακτηριστικά του κοινωνικοοικονομικού, πολιτικού, νομικού και χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος. Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ειδικότητες:

 • Διαχείριση των ευρωπαϊκών θεμάτων
 • Διαχείριση των δημοσίων θεσμών
 • Διοίκηση και διαχείριση των πανεπιστημίων 
 • Διαχείριση ΜΜΕ (μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων) και τουριστικών περιοχών, σε  συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κορσικής Pascual Paoli (Γαλλία):

Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα εκπαιδεύει μελλοντικούς διευθυντές στις τουριστικές επιχειρήσεις και τις τουριστικές περιοχές, ικανούς να καταλαμβάνουν, δημιουργούν και  διαχειρίζονται δικές τους δομές, αλλά και να καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς.

 • Διεθνείς Μεταφορές, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Παρισιού I Pantheon Sorbonne:

Ένα πολυεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικευμένο στον τομέα των μεταφορών, το οποίο εκπαιδεύει ανώτερους διευθυντές για να καλύψει τις διαχειριστικές ανάγκες των ειδικών στις μεταφορές, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, προσφέροντας εξειδίκευση στα συστήματα μεταφορών σε αυτόν τον τομέα.

 • Supply Chain Management ή Διαχείριση των αλυσίδων παραγωγής τουΠανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ, Pantheon – АСАС :

Στόχος αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι να προσφέρει εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες logistics των εταιρειών. Αυτό είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Γαλλία που επιτρέπει στους αποφοίτους να διέρχονται εύκολα από τον έλεγχο στη διαχείριση και το σχεδιασμό βιομηχανικών συστημάτων και συστημάτων logistics.

 
Δίδακτρα  

 • Πλήρη δίδακτρα: Το ποσό για εγγραφή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι 4000 €. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει εγγραφή στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο και καλύπτει το κόστος εκπαίδευσης. Δεν περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής, ασφάλισης και σίτισης.

 Δίδακτρα, χρηματοδοτούμενα από τον AUF: 300 €

Οι φοιτητές από τις ακόλουθες χώρες δικαιούνται αυτά τα δίδακτρα:

 1. Σε γενική βάση :

 • Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Κόσσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Τουρκία, Ουκρανία.
 • Φοιτητές που προς το παρόν σπουδάζουν στα παρακάτω πανεπιστήμια  εταίροι: Κορσική, Παρίσι 1, Παρίσι 2, Νάντη, Λιέγη.

  2. Ανάλογα με τον φάκελο (δωρεάν πόροι από τον AUF) :

 • Φοιτητές από όλο τον κόσμο, απόφοιτοι πανεπιστημίων – μελών του AUF,  ή συνδεδεμένης δομής, που παρουσίασαν ποιοτικό επαγγελματικό σχέδιο.